web analytics

Mässprogram

Två dagar med utställare, föredrag och tävlingar. Två dagar med massa energi, mingel och ny inspiration.
Kom och häng med oss!!

 

TORSDAG 4 april

Utställarna bygger upp sina montrar för att du skall få en spännande upplevelse när du besöker CosmoNord. Glöm inte att boka din biljett!

Registrering/Prep 13.30-14.30
Tävlingsslut 15.45

Tävling med tippar – deltävling 1
Under denna tid skall samtliga naglar på modellens VÄNSTRA hand förlängas med tipp och modellens tumme och lillfinger lackas med rött nagellack utan shimmer.

10 minuters paus mellan tävlingarna för att ta bort tippar och resin samt ta fram mallar.
Tävlingsslut 17.10

Tävling med mallar – deltävling 2
Under denna tid skall samtliga naglar på modellens HÖGRA hand förlängas med mall och modellens tumme och lillfinger lackas med rött nagellack utan shimmer.

FREDAG 5 april

Registrering/Prepp 07.00
Tävlingsslut 10.00

Registrering/Prep 7.30-08.20
Tävlingsslut 09.45

Tävling med tippar – deltävling 1
Under denna tid skall samtliga naglar på modellens VÄNSTRA hand förlängas med tipp och modellens tumme och lillfinger lackas med rött nagellack utan shimmer.

10 minuters paus mellan tävlingarna för att ta bort tippar och resin samt ta fram mallar.
Tävlingsslut 11.10

Tävling med mallar – deltävling 2
Under denna tid skall samtliga naglar på modellens HÖGRA hand förlängas med mall och modellens tumme och lillfinger lackas med rött nagellack utan shimmer.

Nu äntligen öppnar CosmoNord och du har har två dagar att besöka så många utställare och ha så trevliga dagar. Mingel med kollegor och kanske ett glas bubbel i Champagnebaren. Missa inte COSMONORD QUIZ och möjlighet att vinna fina priser.

Hall & Hatje är Sveriges första digitalbyrå specialiserad på skönhetsbranschen.
Som digital tillväxtpartner för dig i skönhetsbranschen kan Hall & Hatje hjälpa dig och ditt företag att öka din försäljning online med konverteringsoptimering, SEO, sociala medier och annonsering.
Klockan 11.00 på fredag håller duon en föreläsning på temat ”Så får du fler kunder till salongen – med en stark digital närvaro” 

De kommer dessutom att lotta ut en Digital analys – missa inte det!

–> Läs mer om Hall &  Hatje

–> Läs mer på Instagram 

Registrering/Prepp 10.15
Tävlingsslut 12.15

Här kan du se alla tävlingsbidrag till tävlingen POSTER som blir nästa års signaturbild till Nordic Nail Open.

2025 års bild till Nordic Nail Open skall vara inspirerad av musik. Vad får vi se? Discodrottningar, Synthar, Rockabilly, Jazzgossar? Vi kommer att publicera vinnaren och den vinnande bilden överst på Nordic Nail Open hemsidan och Facebook hela tiden fram till Nordic Nail Open 2025!

 

Digitala skönhetsutbildningar. Comake berättar om sitt nya företag och deras digitala plattform.

–> Läs mer om Comake

I en Mixed Media tävling är allting möjligt. På 10 dekorerade tippar har terapeuterna låtit fantasin flöda och satt samman lika vackra motiv som en målare på en canvas. Temat är Rymden och nu far vi iväg på riktigt. Vi åker ut bland månar, solar och kanske en och annan raket. Detta måste väl vara det största temat någonsin. Nu kör vi på ”sky is the limit”

Kom vägen förbi och titta på alla spännande boxarna!

Registering/Prep 11.25-12.00
Tävlingsslut 13.10

En tävling som är både klassisk och Nail Art. Några delar med klassisk Fransk Manikyr och några delar med klassisk röd på 8 naglar och på naturlig nagel.

Sedan är det bara att sväva ut och ta fram all glädje och kreativitet. Båda tummarna skall dekoreras och fantasin kan flöda fritt. Blommor, Färger, Mönster, Fiskar, Hjärtan… ja, precis allt kan skapas vill. Vi är alla nyfikna på vad som kommer att skapas under denna timme.

Support Design ergonom förklarar fördelar om:

*Aktivt sittande
*Hållning och bålstabilitet
*Statisk belastning – Hur påverkar det oss
*Rörelse, avstånd och höjder
*Stolsmodeller – prova ut din stol
*Tips och Trix för en hållbar framtid

–> Läs mer om SupportDesign

Registrering/Prepp 12.30

Tävlingsslut 16.30

Registrering/Prep 13.25-14.00
Tävliongsslut 14.55

Kunden kommer in, det är första besöket. Kunden vill ha fina naglar och gärna med lite dekorationer. Kunden vet inte vad det skall vara eller hur det skall se ut, terapeuten får fria händer. Känner du igen det?
På tre tippar skall terapeuten skapa tre olika motiv för tre olika kunder.

Detta är en tävling som sker på plats utan att de tävlande har med sig någon modell. Den tävlande får på tävlingsområdet bilder på tre modeller och en text som säger vad de skall göra till dessa tre modeller. Så spännande!

Registrering/Prep 15.15-15.50
Tävlingsslut 17.00

Nu öppnar vi salongen. Tre nagelterapeuter skall tillsammans skapa naglar på en hand med Fransk Manikyr på tippar. Formen och längden är valfri och du får använda Gel, Akryl eller Acrygel. Nu kör vi!!!

En tävling med massa energi och glädje då tre terapeuter gemensamt skall skapa naglar med en extra twist. Här är samarbete och teamanda verkligen ledordet.

Registrering/Prepp 16.45
Tävlingsslut 18.30

Vilken tur att det är ytterligare en dag med härliga utställare, spännande föredrag och roliga tävlingar! Vi ses imorgon!

LÖRDAG 6 april

Registrering/Prepp 07.00
Tävlingsslut 11.00

Välkommen som ny besökare eller välkommen tillbaka. Utställarna står laddade för dig och tävlingarna är i full gång. Idag har du mycket att titta på och många att träffa. Ha en riktigt bra dag!

Registrering/Prep 09.00-09.50
Tävlingsslut 12.00

Mystik och romantik. Arabiska nätter kan vara allt från när Scharzad berättar sagor för kung Shahriâr i ”Tusen och en natt” till orientaliska dofter en varm kväll i Tunis. Eller kanske möter vi Aladdin och vi får våra önskningar uppfyllda.

En hand skall förlängas på mall och den totala längden måste vara minst 3 cm – det finns ingen maxgräns. Valfritt system får användas och både ovansidan och undersidan får dekoreras. Detta kommer att bli några av de häftigaste naglarna!

Lyssna på ett intressant och viktigt föredrag om SFR engagemang i att främja och bevara den högsta kvaliteten inom fransstyling. Att bli medlem i Fransstylisternas Riksorganisation är mer än ett medlemskap; det är en investering i din professionella utveckling.

–> Läs mer på hemsidan

Registrering/Prepp 11.15
Tävlingsslut 13.15

Support Design ergonom förklarar fördelar om:

*Aktivt sittande
*Hållning och bålstabilitet
*Statisk belastning – Hur påverkar det oss
*Rörelse, avstånd och höjder
*Stolsmodeller – prova ut din stol
*Tips och Trix för en hållbar framtid

–> Läs mer om SupportDesign

Registrering/Prep 12.30-13.20
Tävlingsslut 14.30

Vi kliver in bland gangsters och maffia. På danshaken dansar vi Charleston och flera lyssnar på nymodigheter som musikstilen jazz. Klädstilen blir ledigare med långa pärlhalsband för damer och en chick hatt för männen. Shingelfrisyren är ett signum som många vågar sig på. Nu tar vi oss tillbaka till det glada 20-talet.

Detta är en tävling där helheten blir till magi. Modellerna har gjort kläder, hår och make-up som följer temat. Det mest magiska är ändå  naglarna som de tävlande har fått skapa under flera veckor eller ofta månader. Små detaljer på varje nagel som blir till den mest spännande historien och denna gång från ett spännande 1920-tal.
Allt sätt sedan samma på tävlingsområdet. Detta får du inte missa!

Nu är det dags att se vem som vinner i de olika tävlingarna. Vi får också se vem som blir årets Nordisk Mäster och vem som får den stora glaspokalen Winner of Winner. Detta får du inte missa!

Tusen tack för två roliga dagar. Vi hoppas att du har fått många nya idéer och att du har träffat och blivit inspirerad av många utställare. Två dagar med spännande föredrag och vi hoppas du har hunnit tittat på roliga tävlingar.

Nu planerar vi för 2025 – vi hoppas vi ses!!

Glöm inte att lägga upp dina bilder och lägg till   #cosmonord   vi älskar att se dina bilder